TKI-Dotter project | Veldwaarnemingen de Linge

TEST

Het TKI Dotter-project, dat we samen met Deltares en KCIT REC uit Korea als projectteam uitvoeren, is in volle gang. Deltares heeft recent een hyperspectrale camera aangeschaft. Op kantoor hebben we kennis genomen van de werking ervan en is de camera getest. Een collega van KICT REC is daarbij nauw betrokken geweest. Na Waterschap Rivierenland doet nu ook Waterschap Aa en Maas mee als eindgebruiker in het project.

We hebben op 1 september 2016 een eerste veldtest uitgevoerd met de camera, in een staande positie op een maaiboot. Waterschap Rivierenland heeft de veldtest gefaciliteerd. We brengen een sectie van de Linge nabij Echteld in beeld door van beide oevers, aan de noord- en zuidzijde, hyperspectrale opnames te maken. Daarnaast hebben we opnames gemaakt van een strook open water. De opnames zijn begeleid met een DPGS en action-camera. Ter impressie een aantal foto’s. We gaan de komende weken aan de slag met de beeldverwerking.

IMG_2142

IMG_2164IMG_2148

 

 

 

 

 

Een tweede test in Nederland gaan we in september 2016 uitvoeren in de Lage Raam bij Waterschap Aa en Maas. Daarnaast gaan we die maand met het projectteam naar Zuid-Korea, om in het REC (http://rec.kict.re.kr/english/intro/hello.asp) een uitgebreide meetcampagne te doen in hun proefsloten. Wordt vervolgd.

REC_test_section